A budai hegyek kivételével mérgező a levegő a városban

A fővárosi önkormányzat rendelete alapján vasárnap reggel hattól nem közlekedhetnek a városban a fekete környezetvédelmi matricás rendszámú autók. A rendelet alapján ilyen autókkal a tilalom visszavonásáig reggel hat és este tíz között tilos közlekedni.

Ebből már sejthetik, hogy szombaton nem javult a szmoghelyzet a fővárosban, az adatok alapján már nyolc mérőponton haladja meg a szálló por szintje a riasztási küszöbértéket. Az Időkép szmogtérképe szerint az egész városban

csak a budai hegyekben nem egészségkárosító a levegő,

Kőbányán, Albertfalván, Újbudán és Angyalföldön a riasztási küszöbérték háromszorosa a szennyezettség.

Forrás: Időkép.hu

Az önkormányzat ajánlásai szerint a veszélyeztetett korcsoportok - öregek, gyerekek, betegek - kerüljék a forgalmas csomópontokat, utakat, és lehetőleg ne is nagyon szellőztessenek. Ha mégis nagyon szellőztetni akarnak, akkor a főpolgármesteri hivatal tájékoztatása szerint ezt leginkább 11-15 óra között tegyék, mert ilyenkor szoktak a legkevésbé rosszak lenni a körülmények. (Via Budapest.hu, Időkép.hu)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.