Egy 18 éves új-zélandi diák azután beszélt iskolája előtt, hogy rákot diagnosztizáltak nála

külföld
2015 november 09., 22:18
comments 46

Jake Bailey 18 éves, a Christchurch Boys’ középiskola diákja. Eredetileg is úgy volt, hogy mint a diáktanács egyik vezetője, egy iskolai ünnepségen kell beszédet mondjon szerdán. De pár héttel a rendezvény előtt megtudta, hogy rákos, a betegség egy nagyon agresszív változatát, a Burkitt-limfómát diagnosztizálták nála. 

A búcsúztatásra már a kemoterápiáról érkezett, kerekesszékben. Egy napra engedték el a kórházból. Mint elmondta, beszédét még akkor írta, mielőtt megtudta volna, hogy rákja van. 

Majd arról kezdett el beszélni az iskola diákjainak, hogy senki nem távozik az életből élve. Ezért legyenek bátrak, nagyszerűek, jóindulatúak és hálásak minden lehetőségért, ami adódik a számukra. 

Azzal folytatta, hogy felejtsék el a hosszú távú céljaikat és üldözzék szenvedélyesen a rövidtávúakat. Dolgozzanak szenvedéllyel és büszkeséggel azzal, ami adódik és előttük van. Mert nem tudhatjuk, hogy mikor és hol kötünk ki a végén. 

Beszédét hatalmas üdvrivalgás fogadta, pár diáktársa még egy hakára is összeállt. A videót pedig napok alatt több százezren nézték meg.  (Buzzfeed)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.