Már megint ledobott a rohadt wifi - Ha erre az 5 egyszerű dologra odafigyelsz, akkor többet nem lesz ilyen

technika
2015 november 09., 14:54

A wifi mindig valamilyen kulcsfontosságú pillanatban dobja le az embert.

Általában nem a nettel, vagy magával a wifi routerrel van baj. Hanem azzal, ahová az emberek a lakásban / irodában a routert teszik.

Szóval itt van most 5 dolog, amire ha odafigyelsz, akkor nem fog percenként ledobálni a wifi.

Ne dugd el routert szekrénybe, fiókba, félreeső beugróba!

photo_camera

Persze egy ilyen antennás izé nem szép, de ha eldugod, akkor nem fog rendesen működni. Egy átlagos wifi router ~40 méterig jó, de a falak, ajtók, szekrények lefogják a jelet. Főszabályként azt lehet mondani, hogy ha szemmel látod az antennát, akkor valószínűleg elég erős lesz a jel, ha nem látod, akkor simán lehet, hogy gyenge.

Ne tedd a routert a földre!

photo_camera

A legtöbb router úgy van beállítva, hogy kicsit lefelé sugározza a jeleket. Emiatt a földön lévő készülék egyenesen a padlóba küldi a wifit. Érdemes legalább valami kis asztalra felrakni, de minél magasabban van, annál jobb.

Ne tedd a routert más elektromos eszközök közelébe!

photo_camera

A tévé, a mosógép, a mikró, de még a számítógép is megzavarja a rouer jelét. Emiatt egyáltalán nem szerencsés ilyenek mellett tartani. Persze, a géphez, laptophoz legyen elég közel, hogy erős legyen a jel, de ne közvetlenül mellette.

A router antennái legyenek különböző állásban!

photo_camera

A legtöbb routernek 2 antennája van. Az az ideális, ha az egyik kb. függőlegesen a másik kb. vízszintesen áll. Ennek az az oka, hogy a wifi akkor a legerősebb, ha a router antennája és a laptopban, vagy telefonban lévő "vevő" antenna párhuzamosak egymással. A laptopok beépített antennája általában függőleges, a telefonoké nyilván változó attól függően, hogy hogy tartod éppen. Szóval emaitt az a biztos, hogy ha a router egyik antennája függőlegesen a másik vízszintesen áll.

Mérd meg, hogy hol erős és hol gyenge a jel!

photo_camera

A telefonokra ezerfelé appot le lehet szedni, ami leméri, hogy a lakásban / irodában hol, mennyire erős a wifi. Így még könnyebb addig mozgatni az antennát, amíg a kedvenc fotelben nem lesz a legjobb a vétel.

(via)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.