A hamburgi ügyészség vizsgálatot indított a Facebook európai vezetőségében, amiért nem elég gyorsak a gyűlölködő posztok eltávolításában

A német Facebook sem sokban különbözik a magyartól, azon is elég sok gyűlölködő poszt van. Erre Németországban is a bevándorlókrízis irányított a korábbiaknál jóval nagyobb figyelmet.

Német politikusok és hírességek már többször megjegyezték, hogy a Facebook egyre inkább tele van rasszizmussal és gyűlöletbeszéddel, és többen kérték is a céget, hogy tegyen valamit az ilyen posztok eltávolításának gyorsítására. Angela Merkel kancellár személyesen is betámadta emiatt a Facebook alapító-vezérigazgatóját, Mark Zuckerberget egy New York-i ENSZ-rendezvényen.

A felszólítások ellenére azonban semmi nem változott, és ebből most elege lett a hamburgi ügyészségnek, ezért vizsgálatot indított az ügyben a cég európai központjánál.

Az ügyészségi szóvivő szerint a nyomozás ugyan még korai szakaszban jár, de a Facebook észak-, közép- és kelet-európai igazgatóját, Martin Ottot felelősségre is vonhatják az ügyben.

A múlt hónapban az ügyészség már nyomozást indított ugyanebben az ügyben 3 másik európai Facebook-vezető ellen. (Guardian)