Isten Brüsszelben él – Az év legeredetibb filmje

hirdetés
2015 november 10., 08:01
comments 75
ad

Isten nem a mennyekben, hanem Brüsszelben él. Feleségével és lányával egy kispolgári ízléssel berendezett lakásban tengeti mindennapjait, dolgozószobájából keserítve meg az életünket. Ha azt hittük, hogy csak véletlenül esik a lekváros kenyér mindig lekvárral lefelé a földre, vagy hogy csak pechünk van, hogy a pénztárnál mindig a mi sorunk a leglassabb, akkor tévedtünk. Isten azzal üti el az idejét, hogy ezekhez hasonló bosszantó szabályokat ötöl ki, hogy megkeserítse az életünket. A fia egyszer már fellázadt a mogorva, rosszindulatú, befordult apja ellen, de az Újszövetség nem oldott meg mindent. Most Isten lánya, a tízéves Ea a soros, hogy kimenjen az emberek közé és új alapokra helyezze a világ működését. Ea feltöri apja számítógépét, az embereknek sms-ben kiküldi haláluk időpontját, ezzel káoszt szabadít a világra, majd megszökik, hogy hat új apostolt keressen, akikkel megírhatja a Legújabb testamentumot.

photo_camera

Jaco Van Dormael, a Mr. Nobody rendezőjének fekete vígjátékában Istent az egyik legsokszínűbb belga színész, Benoît Poelvoorde alakítja. A polgárpukkasztó, de hangulatában leginkább az Amélie csodálatos életét idéző filmben Poelvoorde mellett fontos szerepet kap François Damiens és Catherine Deneuve is, hogy egy teljesen őrült, életigenlő utazásra hívják a nézőt.

A Legújabb testamentum elsöprő sikert aratott először Cannes-ban, majd szerte Franciaországban és Belgiumban, már több mint egymillióan látták. Hozzánk szinte rögtön a világpremier után érkezik, a világ nagy részét megelőzve. A magyar bemutatóra időzítve egy teszt is készült, amellyel mindenki megtudhatja, hogy ő milyen isten lenne. A teszthez a rajzokat Merényi “Napirajz” Dániel készítette. 

http://www.buzzfeed.com/mozinet/te-milyen-isten-lennal-1ve87

photo_camera

A filmet csütörtöktől vetítik országosan a mozik, feliratos és szinkronos változatban egyaránt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.