21 millárdos gyémántot vett hétéves lányának a Hong Kong-i ingatlanmágnás

külföld
2015 november 12., 21:08
comments 70

A kínai születésű Hong Kong-i milliárdos, Joseph Lau újra nagy feltűnést keltett, miután két nap alatt két genfi árverésen két gyémántért összesen 77 millió dollárt fizetett, hogy hétéves kislányának, Josephine Lau-nak ajándékozza őket. A férfi vagyonát 9,9 milliárd dollárra becsli a Bloomberg.

Egy 10,3 karátos kék gyémántot 48,4 millió dollárért vett a Christie's aukcióján, egy 16,08 karátos rózsaszín gyémántot pedig a Sotheby'snél 28,7 millió dollárért. Ez így együtt már több mint húszmilliárd forint.

12,03 karátos gyémánt.
photo_camera A 10,3 karátos kék gyémánt, amit 48,4 millió dollárért vett meg Lau. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI

Lau előszeretettel vásárol árverésen gyémántokat kislányainak:

  • 2009-ben 9,5 millió dollárt fizetett egy gyémántért, amit Josephine-nak adott
  • 2014-ben 32,6 millió dolláros gyémánttal kedveskedett Zoé lányának (akinek adott egy tízmilliós rubintot is)

Most pedig megvette a két extrém drága gyémántot Josephine-nek. Vajon mit kap legközelebb Zoé?!

Lau-t egyébként Makaón elítélték tavaly pénzmosásért, amiért öt évet kapott. De ez őt nem zavarja, mivel nem lép a korábban portugál kínai kaszinószigetre.

(AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.