Egy olasz férfi túlélte a Heysel-tragédiát 1985-ben, most pedig a bataclani koncertet úszta meg, pedig csak 3 méterre állt a terroristáktól

külföld
2015 november 15., 07:50
comments 90

A péntek esti párizsi terrortámadások óta a francia és nemzetközi média a túlélők beszámolóival van tele. Voltak, akik a Bataclan-koncertteremben nézték az Eagles of Death Metal koncertjét, mikor rájuk rontottak a terroristák. A szerencsésebbek már a támadás elején ki tudtak menekülni, azoknak viszont, akik beszorultak a terembe a terroristákkal, már kevesebb választásuk volt. Közöttük voltak, akik csak azért élték túl, mert halottnak tetették magukat és holttestek alá bújtak, miközben a fegyveresek újabb áldozatok után kutattak.

Az olasz médiában azonban egy Massimiliano Natalucci nevű turista beszámolója a legérdekesebb. Ő is ott volt a Bataclanban a támadás idején, de nem történt komolyabb baja, könnyebben sértült meg a lábán. Az egyik barátját viszont a vállán lőtték meg, őt vasárnap meg kellett műteni. A beszámolók szerint Natalucciéktól csak 3 méterre voltak a támadók.

Nataluccinak azonban nem ez az első nagy megmenekülése: 15 évesen apjával ott volt a brüsszeli Heysel-stadionban, amikor a Juventus és a Liverpool játszott BEK-döntőt. Itt a meccs kezdőrúgása előtt az olasz durkkerek által felhergelt angol focihuligánok betörtek az olasz szektorba. Az olaszok menekülni kezdtek, de a stadion rossz állapotban lévő oldalfala a nyomás miatt leomlott, maga alá temetve a drukkereket. A tragédiában 39, többségében olasz szurkoló halt meg.

Más túlélők a Bataclanból, szintén nyilatkoztak a lapoknak, volt akire holttest esett, amiből ömlött a vér, más azt nézte végig, ahogy a mellette álló nézőt arcon lövik a támadók.

Egy Célia nevű szemtanú azt mondta, hogy tisztán látta a terroristákat, azt mondta, négyen voltak, és nem volt eltakarva az arcuk.

Mindannyian a 20-as éveikben járó, közel-keleti férfiak voltak, és akcentus nélkül beszéltek franciául.

(Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.