Dalai láma: Hagyjuk abba az imádkozást Párizsért, a békéért dolgozzunk!

külföld
2015 november 17., 16:13
comments 232

A Deutsche Welle rádiónak nyiltakozott a dalai láma kedden párizsi merényletről. A buddhista elöljáró szerint ezt a problémát az emberek teremtették, nekik is kell megoldaniuk. 

"Én buddhista vagyok és hiszek az imádság erejében, de ezt a problémát az emberek teremtették,  és most Istent kérjük, hogy oldja meg. Ez nem logikus. Isten azt mondaná, oldjátok meg magatok, hiszen ti hoztátok létre,"

mondta a dalai láma. Mindenkinek a saját környezetébe, a családban, a társadalomban kell dolgoznia a béke megteremtésén. Nem pedig Istentől, a kormányoktól, Buddhától kell várni azt, mondta a láma, majd hozzátette, hogy 

"hagyjuk abba az imádkozást Párizsért, a békéért dolgozzunk!" 

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.