Terrorfinanszírozásért elítélt angolokat fogtak Lőkösházánál

Még november 14-én a békési rendőrök igazoltattak két férfit a lőkösházai vasúti határátkelőhelyen, akik nem tudták magukat rendesen igazolni. Egyikük egy brit jogosítványt, másikuk viszont csak egy Koránt adott át magyar rendőröknek.

A jogosítvány tulajdonosa, Simon Jonathan K. 44 éves brit állampolgár volt. A másikukat a brit konzulátus sem tudta beazonosítani, de végül bevallotta, hogy Trevor B.-nek hívják, 40 éves, és szintén brit állampolgár.

Mindketten kiutasítást előkészítő őrizetbe kerültek, ám ügyükben 2015. november 17-én 16 óra körül történt változás: a schengeni körözési rendszerben megjelent mindkettőjük európai elfogatóparancsa.

A két férfi nem jelezte az angol hatóságoknak, hogy elhagyják Angliát, pedig erre bírósági ítélet kötelezte őket. Korábban ugyanis terrorcselekmény finanszírozása miatt egy alkalommal másfél évet, egy másik alkalommal három és fél évet töltöttek börtönben, 2009-ben szabadultak, és az ítélet szerint a szabadulásukat követő tíz évig csak a brit hatóságok engedélyével hagyhatták volna el Angliát.

(police.hu)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.