A Koránt nem olvasta, mégis ő lett Európa első női dzsihádista öngyilkos merénylője

Terrorizmus
2015 november 19., 21:57
comments 330

Hasna ait Boulahcen – ez a 26 éves nő lett Európa első női öngyilkos merénylője. Egyre több részletet kezdenek előásni a történetére ráugró európai riporterek, és mindebből egy elég érdekes történet rajzolódik ki.

Boulahcen állítólag nagyon szeretett bulizni, inni és cigizni. Barátai egy extrovertált emberként írták le, aki folyamatosan a Facebookon lógott, és egyébként testvére, Youssouf szerint sosem olvasta a Koránt. Az AP szerint mecsetbe is egészen ritkán tért be. Szeretett viszont cowboy kalapokat hordani, ami miatt az volt a beceneve, hogy "Cowgirl", állítja a Daily Mail.

Igaz, az utóbbi hónapokban többször is pozitívan nyilatkozott Hayat Boumeddiene-ről, a Charlie Hebdo-s mészárlás egyik tettesének még mindig rejtőzködő barátnőjéről. Csak egy hónapja kezdett fátylat viselni. A brit bulvárlap szerint egyébként nem a barátnője, hanem az unokatestvére volt Abdulhamid Abaaoud-nak, a lelőtt terrortervelőnek.

A Daily Mail még egy habfürdős szelfit is talált róla.

Utolsó vacsoráját szerda este egy KFC-ben fogyasztotta el, nem sokkal azelőtt, hogy felrobbantotta volna magát. A robbanás előtt nem sokkal azt kiabálta egy most kikerült felvétel szerint, hogy "segítség, segítség!"

(Daily Mail, Mirror, AP, Euronews)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.