Franciaországban februárig meghosszabbították a rendkívüli állapotot

külföld
2015 november 20., 18:50
comments 74

Pénteken a francia szenátus is megszavazta a rendkívüli állapot meghosszabbítását három hónappal, amit a nemzetgyűlés az előző napon hagyott jóvá. Ezzel a törvénnyel az eredetileg 14 napra kihirdetett rendkívüli állapot február végéig tarthat.

A kormány a lakhelyelhagyási tilalmat az új törvényben kiterjeszti minden olyan személyre, akivel kapcsolatban komoly ok van azt gondolni, hogy a viselkedése veszélyt jelent. Ezzel az új megfogalmazással az olyan embereket is házi őrizetben lehet tartani, akik viselkedésük vagy ismeretségi körük, mondandójuk vagy terveik alapján gyanúsak.(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.