A francia muszlimoknak össze kell fogniuk a terroristák ellen

2015 november 22., vasárnap 14:56
535

Bassem Braikinek, egy dél-franciaországi muszlim férfinak elege lett abból, hogy a párizsi támadások után a többség összemossa az iszlámot a terrorizmussal. 

Ez ellen azonban szerinte csak azok a franciaországi muszlimok tudnak fellépni, akik tisztában vannak azzal, hogy a vallásnak semmi köze az erőszakhoz, és csak ők tudják megállítani a szélsőségeseket. Ezért egy szenvedélyes videóban szólította fel a francia muszlimokat, hogy fogjanak össze a terroristák ellen.

Az iszlám nevében gyilkoló terroristákat szélhámosoknak nevezi.

Ezért arra kéri a többi muszlimot, hogy ha bármi gyanúsat látnak a környezetükben, akkor azt azonnal jelentsék a hatóságoknak, és ne féljenek attól, hogy ezért majd árulónak fogják tartani őket.

Mióta kiposztolta a videót, az megállíthatatlanul terjed az interneten. Szerda óta már legalább 6 milliószor nézték meg a Facebookon és 80 ezerszer a Youtube-on.

Azért csinálom ezt a videót, mert már elegem van. Elegem van abból, hogy ilyen támadásokat kell látnom... miközben észre sem vesszük, hogy belecsúszunk egy polgárháborúba, egy olyan háborúba, ami az ideológiákról szól, és nagyon fájdalmas lesz.

Felszólítok minden francia muszlimot: védjük meg a csodálatos vallásunkat!

Gyerünk, és keressük meg azokat a szélhámosokat, akik muszlimnak tettetik magukat, és embereket ölnek!

Nem a hatóságok lesznek azok, akik megszabadítanak bennünket ezektől, hanem mi magunk!

Mi, muszlimok vagyunk azok, akik megvédjük a köztársaság értékeit. Rajtunk múlik, hogy ha bármi gyanúsat látunk, jelentjük-e a hatóságoknak.

Rajtunk, Franciaország muszlimjain múlik, akiknek a szívében él a hit, és valljuk, hogy az iszlám a béke és az adakozás vallása!

Ettől még nem lesz senki köpönyegforgató. Főleg azért, mert ezekre a támadásokra nincs mentség, az intelligensebbek közülünk tudják, hogy ezek nem az iszlámról szólnak.

Elég azokból, akik szégyenbe hoznak kétmilliárd muszlimot! Mert akarod, vagy nem, össze fogják mosni a muszlimokat a terroristákkal.

A megoldásnak tőlünk kell jönnie.

(Independent)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt