7 millió dollárt akar az amerikai kislány, akinek az állatvédők elrabolták, majd megölték a kutyáját

ÁLLAT
2015 november 25., 14:34
comments 198

Egy évvel ezelőtt az állatokkal való etikus bánásmódért küzdő amerikai állatvédő csoport, a PETA két munkatársa elvitte, majd elaltatta egy virginiai kislány csivaváját, Mayát. A lány, Cynthia Zarate, és anyja most perlik az állatvédőket, és nem is kevésre:

7 millió dolláros (kb. 2 milliárd 60 milliós forintos) kártérítést követelnek.

A PETA, ami egy nagy kutyamenhelyet üzemeltet a Virginia állambeli Norfolkban, már beismerte, hogy megölték a kutyát, és korábban fizettek is ezért egy 500 dolláros bírságot.

Azért rótták ki rájuk ezt a bírságot, mert túl hamar végeztek a begyűjtött kutyával, a hatályos jogszabályok szerint legalább 5 napig életben kellett volna tartaniuk az állatot.

Maya begyűjtése egy nagyobb akció során történt, amiben a PETA munkatársai egy nagyobb zónában szedték össze a kóbor állatokat. Mayát állításuk szerint tévedésből vitték el a sintérek, azonban a közeli biztonsági kamerák felvételein az látszik, hogy a PETA munkatársai elcsalják otthonától a kutyát és ráveszik, hogy ugorjon be a furgonjukba.

A Zarate család hamar keresni kezdte a kutyát, és másnapra el is jutottak a PETA menhelyéig, ahol kiderült, hogy Mayát már elaltatták.

A PETA vezetői különösen felkavarónak és tragikus hibának nevezték Maya megölését.

Az ügy komoly muníciót adhat azoknak az aktivistáknak, akik a PETA gyakorlata ellen tiltakoznak, amiben a telepeikre begyűjtött állatok nagyobb részét elaltatják ahelyett, hogy nagyobb erőkkel keressenek nekik új gazdákat. Ráadásul az elveszett és elszökött állatok eredeti gazdáinak felkutatásába sem fektetnek nagy energiát: ez lett a veszte Mayának, a csivavának is.

A norfolki PETA-telepen 2014-ben 1606 macskát gyűjtöttek be, és közülük 1536 el is altattak. Kutyából 1025-öt hoztak be, és közülük 788 állat már nem hagyta el élve a menhelyet.(HuffingtonPost)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.