Juhász Péter 130 milliós ajánlatot tett az ingatlanra, amit a Belváros 78 millióért akar eladni

POLITIKA
2015 november 25., 10:11
comments 313

Az Együtt képviselője szerdán 130 milliós vételi ajánlatot tett arra a belvárosi ingatlanra, amit az ötödik kerületi önkormányzat - pályázat nélkül - 78 millióért kíván értékesíteni. 

Juhász Péter. Fotó: MTI / Marjai János
photo_camera (MTI/Marjai János)

A fideszes Szentgyörgyvölgyi Péter által vezetett önkormányzat Sándor Sz. Zsoltnak adná el a lakást. Juhász szerint a Sándor vezette ügyvédi iroda az évek során több száz millió forintra tett szert az önkormányzat megbízásaiból, és többek között ő bonyolította a Belváros ingatlanüzleteit Portik Tamás köreivel. 

Juhász korábban azt írta, hogy az oldalán szerveződött Facebook-közösség felajánlásaiból teremtette elő a pénzt az ajánlattételre. Két nap alatt 120 millió forintot ajánlottak fel neki követői. Juhász szerdai posztja szerint reggel bement az önkormányzathoz, és jelezte vételi szándékát az ingatlanra. A képviselő a poszt aljára bemásolta a vételi ajánlatról szóló nyilatkozatot is. 

Az Együtt politikusa nagyon rápörgött az Erzsébet téri, 237 négyzetméteres ingatlan ügyére. Feladott egy hirdetést is az ingatlan.com oldalán, ahol 170 millióért - közel 90 millióval többért, mint az önkormányzat által kiszabott ár - hirdeti a lakást, és állítása szerint 46-an keresték azóta érdeklődők. 

 "Vagy eladják neki továbbra is a töredék áron, amivel egyértelműen a hűtlen kezelést követnek el, vagy kiírják végre pályázatra, hogy a legjobb ajánlatot tevő vihesse el ezt a csodát" - írja bejegyzése végén Juhász. 

(Juhász Péter Facebook)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.