Mészáros Lőrinc verseny nélkül, 6,2 milliárdért újítja fel a szilvásváradi lovardát

politika
2015 november 25., 6:57
comments 269

A Mészáros és Mészáros Kft. az egri Euro Campus Kft.-vel közösen összesen 6,2 milliárd forint közpénzért újítja fel a szilvásváradi lovardát - derült ki Közbeszerzési Hirdetmény Figyelő portál adataiból a napi.hu szerint.

Mészáros Lőrinc, felcsúti polgármester.

Az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad elnevezésű projektről érdemes megemlíteni néhány részletet.

  • A meghívásos tenderen a Mészáros és Mészáros volt az egyedüli pályázó.
  • A kormány kiemelt fejlesztéssé nyilvánította a beruházást.
  • A 6,2 milliárdos bekerülés 1,6 milliárddal magasabb, mint az előzetes becsült ár.
  • A projekt 100% közpénzből valósul meg.  

A munka három ütemben készül el: első körben a régi lovardát alakítják át, és új fedett lovardát építenek új pályákkal, boxokkal, kiszolgáló helységekkel; ezt követi a parkoló, a közmű-létesítmények és az utak kialakítása, majd jön a harmadik, végső etap, mely során 

egy stadiont kell építeni,

lovasversenyek rendezésére alkalmas gyakorlópályákkal, öltözőkkel, és még zsűri torony is lesz. Az összefoglalóból kiderül továbbá, hogy Mészáros cége közben két másik komolyabb projekten is dolgozik.

  1. Az  Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság megbízásából - az A-Híd Zrt.-vel és a Swietelskyvel konzorciumban - 6,9 milliárdért ők fejlesztik fel a Győr-Gönyű Országos Közforgalmú Kikötő infrastruktúráját.

  2. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság megbízásából 9,9 milliárd forintért a Mészáros és Mészáros Kft. végzi el a Hármas-Körös és Hortobágy-Berettyó árvízvédelmi munkáit a Békes Drén Kft.-vel közösen. 

A céginfo.hu adatai szerint Orbán Viktor jóbarátjának cége, a betontermékek gyártására szakosodott társaság négy év alatt

több, mint tízszeresére növelte bevételét.2014-ben 9,8 milliárd forint bevételt könyvelt el a vállalat, és 1,8 milliárd forint adózott eredménnyel zárták az évet. 

(napi.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt