Mészáros Lőrinc verseny nélkül, 6,2 milliárdért újítja fel a szilvásváradi lovardát

politika
2015 november 25., 06:57
comments 264

A Mészáros és Mészáros Kft. az egri Euro Campus Kft.-vel közösen összesen 6,2 milliárd forint közpénzért újítja fel a szilvásváradi lovardát - derült ki Közbeszerzési Hirdetmény Figyelő portál adataiból a napi.hu szerint.

photo_camera Mészáros Lőrinc, felcsúti polgármester.

Az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad elnevezésű projektről érdemes megemlíteni néhány részletet.

  • A meghívásos tenderen a Mészáros és Mészáros volt az egyedüli pályázó.
  • A kormány kiemelt fejlesztéssé nyilvánította a beruházást.
  • A 6,2 milliárdos bekerülés 1,6 milliárddal magasabb, mint az előzetes becsült ár.
  • A projekt 100% közpénzből valósul meg.  

A munka három ütemben készül el: első körben a régi lovardát alakítják át, és új fedett lovardát építenek új pályákkal, boxokkal, kiszolgáló helységekkel; ezt követi a parkoló, a közmű-létesítmények és az utak kialakítása, majd jön a harmadik, végső etap, mely során 

egy stadiont kell építeni,

lovasversenyek rendezésére alkalmas gyakorlópályákkal, öltözőkkel, és még zsűri torony is lesz. Az összefoglalóból kiderül továbbá, hogy Mészáros cége közben két másik komolyabb projekten is dolgozik.

  1. Az  Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság megbízásából - az A-Híd Zrt.-vel és a Swietelskyvel konzorciumban - 6,9 milliárdért ők fejlesztik fel a Győr-Gönyű Országos Közforgalmú Kikötő infrastruktúráját.

  2. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság megbízásából 9,9 milliárd forintért a Mészáros és Mészáros Kft. végzi el a Hármas-Körös és Hortobágy-Berettyó árvízvédelmi munkáit a Békes Drén Kft.-vel közösen. 

A céginfo.hu adatai szerint Orbán Viktor jóbarátjának cége, a betontermékek gyártására szakosodott társaság négy év alatt

több, mint tízszeresére növelte bevételét.2014-ben 9,8 milliárd forint bevételt könyvelt el a vállalat, és 1,8 milliárd forint adózott eredménnyel zárták az évet. 

(napi.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.