Mindenkit felmentettek a moszkvai székházbotrányban

bűnügy
2015 november 25., 12:46
comments 121

A Budapest Környéki Törvényszék szerdán első fokon felmentette a volt moszkvai nagykövetet és hat társát a moszkvai magyar kereskedelmi képviselet eladása miatt felmerült hűtlen kezelés, bűnpártolás és okirat-hamisítás miatti vádak alól.

A Központi Nyomozó Főügyészség vádirata szerint 2008-ban az elsőrendű vádlott, Székely Árpád akkori moszkvai nagykövet felettesei tudta nélkül írta alá az ingatlan tulajdonjogának átruházásáról szóló adásvételi szerződést. A többi vádlott erről tudva bűnpártoló módon próbálta őt fedezni, mentesíteni a büntetőjogi következmények alól.

Az ingatlant a magyar állam 23,7 millió dollárért értékesítette, ám a vevő nem sokkal később több mint 100 millió dollárért adta tovább. 

A vádhatóság szerint az ügyletből az államnak több milliárd forint meg nem térült hátránya keletkezett.

  • Az ügyészség Székely Árpádot hűtlen kezeléssel;
  • Horváthné Fekszi Márta volt külügyminisztériumi államtitkárt hivatalos személy által elkövetett bűnpártolással;
  • Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. korábbi vezérigazgatóját; az akkor értékesítési igazgatót Császy Zsoltot és a cég még három beosztottját bűnpártolással és magánokirat-hamisítással vádolta.

A vádlottak az eljárás során mindvégig tagadták bűnösségüket.(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.