Schmidt Mária pályáztatás nélkül jutott állami részvénycsomaghoz

2015 november 25., szerda 12:15
220

Az állami vagyonkezelő tender nélkül adta el a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF) egy jelentősnek számító, 5 százalékos részvénycsomagját Schmidt Mária családi cégének, a Pió-21 Kft.-nek - állítja cikkében a hvg.hu.

A családi vállalat már korábban is az egyik legjelentősebb részvényese volt a vállalatnak - az állami csomag megszerzése előtt a Pió-21 Kft. a részvények negyedét birtokolta. 

Pozsgay Imre és Schmidt Mária. MTI Fotó: Mohai Balázs

A csomag még a nyugdíjpénztárak privatizációjának idején került a vagyonkezelőhöz. A hvg.hu ezen túl azt is írja, hogy Schmidték megsegítése nem tetszik a tulajdonostársaknak, de még a kisrészvényeseknek sem. Egy megszólaló szerint mindenkit meglepett a bejelentés, és "politikai okokat sejtenek a háttérben". 

A cikkben megszólaltatják Schmidt lányát, Ungár Annát, a cég vezetőjét, aki a vádakra reagálva válaszolva azt mondja, hogy „az állam hosszú évekig volt egy olyan illikvid papír birtokában, amiből egyetlen forint haszna sem volt az elmúlt több mint tíz évben (...) most bevételhez jutott. Ezt adásvételnek hívják."

(hvg.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt