Kórházba került a 99 éves Joao Havelange

futball
2015 november 27., 21:08
comments 38

A FIFA korábbi, brazil elnökét (akit Sam Neil alakított a zseniális A közös szenvedély című filmben) a Rio de Janeiró-i szamaritánus kórház szóvivője szerint légzőszervi problémákkal kezelik, és az állapota stabil. Tavaly júniusban légúti gyulladás miatt pár napig ugyanitt ápolták, 2012-ben pedig több mint két hónapig kellett kórházban maradnia egy fertőzés miatt.

Havelange úszóként és vízilabdázóként részt vett az 1936-os berlini és az 1952-es helsinki olimpián. A FIFA-t 24 éven keresztül, 1974 és 1998 között irányította elnökként, ő volt a jelenleg korrupciós vádak miatt felfüggesztett Joseph Blatter elődje.

Joao Havelange 1982-ben (Fotó: Nationaal Archief Fotocollectie Anefo / Wikipedia)
photo_camera Joao Havelange 1982-ben (Fotó: Nationaal Archief Fotocollectie Anefo / Wikipedia)

A brazil sportvezető 2013-ban szintén korrupció gyanúja miatt lemondott a nemzetközi szövetség tiszteletbeli elnöki posztjáról, de évtizedek óta tagja a NOB-nak. Rio de Janeiróban az Olimpiai Stadion, amiben a 2016-os olimpia atlétikai versenyeit rendezik, az ő nevét viseli.

2016. május 8-án lesz a századik születésnapja. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.