21 millió forintot trollkodott össze a cég, ami a semmit kínálta öt dollárért a Fekete Pénteken

A bunkó válaszokra specializálódott, világszerte nagyon népszerű tahójáték, a Cards Against Humanity alkotói tudtak ismét egy nagyot húzni, ezúttal a Fekete Péntek őrületét meglovagolva. 

Miközben a világon minden nagyobb cég éppen próbálta termékeit nyomott áron a vásárlókra tukmálni, ők fogták magukat, és ezt írták ki Twitterre: 

A Fekete Pénteken mindenki elad valamit. Mi vagyunk az egyetlen vállalat, amelyik úgy kínálja a kiváló Fekete Péntek élményt, hogy közben nem veszel semmit. 

Azaz ajánlatuk szerint bárki a Fekete Péntek jegyében költhetett náluk öt dollárt, amiért nem járt cserébe semmi. Nincs nyomasztó futárra várás, nem kell lelkifurdalásra ébredni másnap, hogy hülyeséget vettünk, nem nő otthon a fölös tárgyak száma. Ez egy úgy elköltött öt dollár, amiért nem jár az ég adta világon semmi.

És a dolog működött, a cég 71 ezer dollárt, azaz közel 21 millió forintot gyűjtött így össze. 

Összesen 11248 ember fizette ki az öt dollárt ezért, és volt 1199 olyan ember is, aki öt dollárnál többet utalt. 

Számos spekuláció volt arról, hogyan fogjuk elkölteni a pénzt, amit a Fekete Péntek során keresünk. Boldogan jelenthetjük most be, hogy mind megtartjuk.

- írta még a cég közleményében az akció után. 

Ez amúgy egyáltalán nem biztos, hogy így lesz, a cég korábban is rendszeresen költötte hasonló akciói bevételeit jótékony célokra. 2013-ban például a Fekete Pénteken mindennek megemelték egy napra az árát. Az akció hatásos volt, megugrottak a megrendelések. 2014-ben pedig bullshitet árultak dobozban, mármint tényleg, hat dollárért. A texasi ranchról hozott bikaszar iránt nagy volt a kereslet, az akkori bevételt is jótékony célokra ajánlották fel. 

Az idei ötlet annyira népszerű volt, hogy akadtak vásárlók, akik Twitteren dicsekedtel el azzal, hogy nem kapták meg a semmit: 

(Independent)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.