Finnországban olcsó albérlethez juthatnak a fiatalok, ha vállalják, hogy időt töltenek idős emberekkel

2015 november 28., szombat 14:15
134

Helsinki városi tanácsa olyan 25 év alatti fiatalok jelentkezését várja, akik olcsó albérletért cserébe vállalnák, hogy heti 3-5 órában foglalkoznának a Laajasalo kerületben lévő idősek otthonának lakóival. 

Egyelőre három apró apartman kiadásával indult el a kísérlet, de a terv, hogy kibővítsék majd a résztvevők számát. A városban komoly gondot okoz, hogy az albérletárak nagyon elszabadultak, a fiatal egyetemistáknak sokszor gondot okoz, hogy megfelelő lakhatást találjanak. 

Nem ápolókat vagy idősgondozókat keresnek, azokat a feladatokat továbbra is az otthon személyzete fogja ellátni. Ezért semmiféle képzettség sem kell Olyan fiatalokat várnak, akik szívesen beszélgetnének meg töltenének időt az idős emberekkel. Új perspektívákat, változatosságot hozva az életükbe. 

A három lakásra egy hét alatt több mint hatvanan jelentkeztek. Az ötlet nagyon népszerű lett a finn sajtóban és a közösségi oldalakon is, sokan írják, hogy remélik, precedens lesz ebből.  (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt