Finnországban olcsó albérlethez juthatnak a fiatalok, ha vállalják, hogy időt töltenek idős emberekkel

Helsinki városi tanácsa olyan 25 év alatti fiatalok jelentkezését várja, akik olcsó albérletért cserébe vállalnák, hogy heti 3-5 órában foglalkoznának a Laajasalo kerületben lévő idősek otthonának lakóival. 

Egyelőre három apró apartman kiadásával indult el a kísérlet, de a terv, hogy kibővítsék majd a résztvevők számát. A városban komoly gondot okoz, hogy az albérletárak nagyon elszabadultak, a fiatal egyetemistáknak sokszor gondot okoz, hogy megfelelő lakhatást találjanak. 

Nem ápolókat vagy idősgondozókat keresnek, azokat a feladatokat továbbra is az otthon személyzete fogja ellátni. Ezért semmiféle képzettség sem kell Olyan fiatalokat várnak, akik szívesen beszélgetnének meg töltenének időt az idős emberekkel. Új perspektívákat, változatosságot hozva az életükbe. 

A három lakásra egy hét alatt több mint hatvanan jelentkeztek. Az ötlet nagyon népszerű lett a finn sajtóban és a közösségi oldalakon is, sokan írják, hogy remélik, precedens lesz ebből.  (BBC)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.