Hétszáz milliárd forintnyi kokaint és MDMA-t csempésztek be Nagy-Britanniába a holland álmentősök

bűnügy
2015 november 28., 10:08
comments 80

Három holland férfi 1,6 milliárd brit font, azaz több, mint 700 milliárd forint értékben csempészett be mindenféle kábítószereket Hollandiából Nagy-Britanniába, nem is akárhogy: létrehoztak egy baleseti mentős céget, amely kész mentőautó-flottát üzemeltetett, azokkal jártak oda-vissza a két ország között.

Az első mentőautót, amiben mentősnek öltözött hollandok utaztak, még nyáron kapták el a brit rendőrök, amikor egy Mercedes mellett parkoltak le. Abban a mentőautóban 38 millió font értékű drog volt elrejtve: 193 kiló kokain, 74 kiló heroin, 2 kiló MDMA kristály és húszezer ecstasy. A megfelelő anyagot megfelelő színű ragasztószalaggal ragasztották körbe:


 

Akkor letartóztattak négy hollandot, akikről kiderült: egy egészen komoly pénzt és anyagmennyiséget mozgató csempészhálózat tagjai.

Kiderült, hogy legalább 45 furvart teljesítettek a június előtti 14 hónapban, összesen 1,6 milliárd fontra becsülték a kábírótszer utcai értékét. A brit hatóságok szerint a hálózat felszámolásával az egész brit kábítószerpiacra hatást gyakoroltak, annyira fontos ellátási csatorna volt ez.

További képek itt. A három holland csempész:(Nation Crime Agency UK)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt