Helsinki Bizottság: Hatalmas hazugság a kormány kvótakampánya

2015 december 3., csütörtök 14:58
362

A Magyar Helsinki Bizottság Facebook-posztban reagált azokra az állításokra, amik a csütörtökön indult, a bevándorlási kvóták ellen készült kormányzati kampány alapját adják. A kabinet egy külön "tájékoztató honlapot" is létrehozott, hogy a kvóták ellen figyelmeztessen. A civil szervezet délután öt pontban reagált a kommunikációs panelekre.

Helsinki: egy hamis állítás a több közül.

1, Nincsenek kötelező betelepítésről szóló kvóták. Az uniós arra vonatkozóan folytat vitát, hogy mely országban hány menekült vagy bevándorló esetében folytassanak le regisztrációs eljárást.

2, Soha senki nem akart 160 ezer embert Magyarországra telepíteni. Öt év alatt az egész unió területén osztanának szét ennyi embert azok közül, akik Olaszországba és Görögországba érkeznek, figyelembe véve az egyes tagállamok teherbíró képességét.  

3, A szeptemberi uniós javaslat szerint épp Magyarországtól vettek volna át más tagállamok 54 ezer menekülőt, ám a kormány úgy döntött, hogy lezárja a határt, és mindenkit átirányít nyugatra. Így ma csak néhány száz menedékkérő van az országban, többen őrizetben, akiknek menedékjogi védelemre nincs már esélye. 

4, A jelenlegi elképzelés szerint 1294 ember jönne Magyarországra, akik után fejenként 1,9 millió forintot kapna a kormány - 300 ezerrel többet, mint amennyibe éves ellátásuk kerül. Azzal, hogy az Európai Bírósághoz fordul, 2,4 milliárd forint támogatást utasít el a kormány, miközben a per miatt feleslegesen vállal százmilliós nagyságrendű költségeket. 

 5) "A kormány szándékosan zagyvál össze mindent, hogy félelmet keltsen, és elterelje a figyelmet saját viselt dolgairól."

(Helsinki Bizottság FB)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt