Agresszív vérmókus dúl Amerika egyik leggazdagabb megyéjében

ÁLLAT
2015 december 04., 10:06
comments 59
photo_camera

"Azt szeretnénk, ha az emberek nyugodtak maradnának" - nyilatkozta feszültségtől remegő hangon Lisa Bloch, a Marine Megyei álltvédők szóvivője és senki sem csodálta, hogy olyan ideges. A San Franciscótól északra elterülő, igen tehetős környéken, Novato városában három hete egy megvadult vérmókus uralkodik. 

Minden azzal kezdődött, hogy november 13-án ráugrott egy, a kertjében szöszmötölő férfi fejére, és összekarmolta. Ez nyilván nem keltett volna semekkora figyelmet - a csajomat nemrég percekig szadizta egy varjú a Városligetben, az 56-os emlékműnél, mégse lett hír belőle - ha a mókus öt nappal később be nem hatol a Pleasant Valley Elementary School nevű általános iskolába, ahol óra közben rátámadt egy diákra. Igazi erős filmjelenet lehetett, amikor a tanárnője ezt látva nem a gyerek segítségére sietett, hanem menekülni kezdett, de a mókus követte és megbüntette.

És ha mindez nem lett volna elég, a hálátlan dög Hálaadás után nem sokkal megtámadta a kertjében békésen kolbászoló, 78 éves Richard Williamst is. A férfi elmesélte, hogy az állat ráugrott, megmarkolta, majd amikor ő lelökte magáról, három-négyszer újra rohamozott. Willimas elesett. Ekkor érkezett az áldozat idős felesége egy seprűvel, de ő is megkapta a magáét az atlétikus agresszortól. A férj kéz-, kar, csipő és lábrérüléseket szenvedett és eltört a szemüvege. A felesége csak azért úszta meg sértetlenül, mert vastag dzsekit viselt.

A vérmókus eddig összesen 8 emberre vetette rá magát. A szakértők egyértelműen egyetlen, megvadult példányra gyanakszanak.

Az isten irgalmazzon minden kaliforniainak!

(via marinj.com

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.