Szitává lőtte a New York Times történelmi címlapját a fegyverpárti véleményformáló

külföld
2015 december 06., 10:56
comments 198

85 év után először december 5-én közölt szerkesztőségi publicisztikát címlapján a New York Times, ahol hagyományosan egymástól elkülönítve szokták közölni a híreket a véleményektől. A publicisztikában a kaliforniai tömegmészárlás apropóján fegyverjárványról írtak - de még ebben a publicisztikában sem a szabad fegyvertartás felfüggesztését követelték, csak óvatosan felvetették, hogy talán félautomata karabélyokatt mégsem kéne szabadon árulni az országban, ahol idén több halottja volt a tömegmészárlásoknak, mint ahány nap eddig eltelt az évből.

Még ez a szélsőségesnek aligha, inkább óvatosnak nevezhető álláspont is annyira feldühítette Erick Ericksont, a paleokonzervatív Redstate.com szerkesztőjét, hogy

felszögezte a lőlapra az inkriminált lapszámot, és szitává lőtte a vezércikket.

Aztán posztolta is a képet a Twitteren,

bár ezt azóta talán már bánja egy kicsit: a Twitter népe maró gúnnyal reagált. Judah Macklebee például azonnal támogatásáról biztosította Ericksont:

"Főnök, veled vagyunk. Ha bármikor úgy érzed, hogy egy darab papír fenyeget, csak küldj egy sms-t" - írta. Gondolhatnánk, hogy ez afféle liberális gúnyolódás csupán, de Erickson még a fegyverbuziktól is megkapta:

"@EWErickson, nem akarok problémázni, de ez a sorozat csak szó-szó oké. Hány méterről lőttél és milyen fegyverrel?" - érdeklődött Erez Semaria, akinek Erickson azzal magyarázta a nagyon csúnyán szóródó lövéseket, hogy "a tetejétől az aljáig be akartam borítani, és csak hét lövésem volt". (Via Huffpost. Ceterum censeo!)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.