Már csak a Versenyhivatal bólintására vár az új Közgép

gazdaság
2015 december 07., 14:16

A Gazdasági Versenyhivatalra vár a döntés, hogy engedélyezze, hogy az Épkar és a West Hungária Bau vállalatok közös irányítása alá kerüljön egy Körösaszfalt-tulajdonú cég, a Magyar Építő. A vs.hu szerint az így létrejövő konzorcium akár ki is válthatja a Simicska Lajos által tulajdonolt Közgép Zrt-t. 

Lássuk a szereplőket: 

  • A Magyar Építőt májusban vette meg a Körösaszfalt, korábban az OTP felügyelőbizottságának elnökéé, Tolnay Tiboré volt. 
  • A Körösaszfalt a Duna Aszfalton keresztül Szijj Lászlóé, aki a Közgép kiesése után sorra nyeri a tendereket. Szijj sokat dolgozik Mészáros Lőrinc cégével. A Körösaszfalt vezérigazgatója, Pálffy Balázs, aki Mészáros lányának jövendőbelije. 
  • A West Bau Hungária építette a Várkert Bazárt, de ők nyerték meg most az MTK új stadionjának is a kivitelezését. 
A négy cég tavalyi együttes bevétele 126 milliárdra jön ki, írja a vs.hu.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.