Rákot okozhat az e-cigi is

egészség
2015 december 09., 11:26
comments 217

A Harvard T.H. Chan School egészségügyi kutatásai szerint károsíthatja a tüdőt az Egyesült Államokban egyre népszerűbb elektromos cigaretta - írja a TheNextWeb alapján az Index. Ez elég nagy hír a tengeren túlon, ahol már többen szívják az e-cigit, mint a hagyományosat: 2013-hoz képest tavaly háromszorosára ugrott az elektromos cigit szívó diákok száma, ami már meghaladja a kétmilliót. 

photo_camera

A kutatók azt tatlálták, hogy az e-cigik utántöltői káros kémiai vegyületekkel vannak tele, amik károsak a tüdőre és nehezítik a légzést. 51 különböző ízesítésű e-cigi közül 47-ben találtak acetoint és diacetilt, amik közül főleg az utóbbi ártalmas anyag, mesterséges előállítást követően ugyanis ártalmas a légutakra, tüdőbetegséget okozhat. 

A kutatók megállapították azt is, hogy eddig a vizsgálatok elsősorban a nikotin csökkentésére koncentráltak, kevesebb figyelem fordult a termékekben előforduló egyéb anyagokra, mint például a rákkeltő hatású formaldehid. 

(Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.