Ez a lány azért nem vehetett ki albérletet Edingburgh-ban, mert ausztrál

külföld
2015 december 11., 04:11
comments 426
Laura Gratton / Facebook
photo_camera Laura Gratton / Facebook

A 24 éves Laura Gratton (képünkön) nemrég költözött a skóciai Edinburgh-ba. Ki is akart venni egy havi ~160 ezer forintba (800 ausztrál dollárba) kerülő szobát a város központjában. De a tulaj emailben elutasította. Hogy miért?

"Szia, Laura! Európában köztudott, hogy az ausztrálok rasszisták. Valójában a tifélétek világszerte erről ismert. Ahogy Franciaország a borról és a sajtról, Ausztrália a részegeiről és rasszistáiról ismert. Sajnálom, de vissza kell utasítsam a kérésed" - írta a tulaj.

Gratton tiltakozni, érvelni próbált. "Nyilvánvalóan te magad is eléggé rasszista vagy, ha így megbélyegzel egy teljes fajtát anélkül, hogy ismernéd az egyént" - írta, hozzátéve, hogy vannak barátai szerte a világból, és utálná, ha azok rasszistának tartanák.

De a tulajt nem győzte meg, az válaszul egy, az ausztráliai rasszizmusról szóló hír linkjét küldte el, hozzátéve, hogy "nem az egész fajtátokat ítélem el, csak nem akarok kockáztatni", majd megismételte, hogy "Ausztrália a legrasszistább nemzet, és ezt még csak nem is titkoljátok". (Via News.com.au)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.