A rendszerváltás utáni magyar politikatörténet egyetlen megbukott köztársasági elnöke a sport fontosságáról és az olimpiai pályázatról beszélt a Fidesz-kongresszuson

POLITIKA
2015 december 13., 13:47
comments 88

Minden jóérzésű ember nagy meglepetésére, Schmitt Pál volt köztársasági elnök is beszélt a Fidesz-kongresszuson, méghozzá a sport és politika kapcsolatáról. Azzal nyitott, hogy milyen fontos lépés volt 2010-ben stratégiai ágazatnak deklarálni a sportot.

Az emberek embere vastapsot kapott már erre a kétségtelenül rendkívül eredeti kijelentésére is.

„Az elmúlt öt évben bebizonyosodott, hogy ez nem maradt meg a szavak szintjén: bevezetésre került a mindennapos testnevelés"

TAPS

Schmitt beszélt arról is, hogy a sport felfuttatásának szellemében soha nem látott mértékű infrastruktúrfejlesztés indult, nem csak a sokat kritizált stadionok, hanem tornatermek, egyéb fejlesztések is megkezdődtek, a TAO-val pedig nagy hatású adókedvezmény-rendszert épített ki a kormány.

A rendszerváltás utáni magyar politikatörtének egyetlen megbukott köztársasági elnöke magasztalta Budapest olimpiai pályázatát is. Azt mondta, hogy megvalósíthatósági tanulmány alapján megalapozott a fővárosi terv, de a siker fontos feltétele lenne a magas szintű támogatottság, amin még sokat kell dolgozni, ehhez segítséget és erőt kért a kongresszuson résztvevő küldöttektől.

„Budapest erős és esélyes jelölt kell legyen, és el kell hinni, hogy képesek leszünk megrendezni a játékokat, győzelem esetén ugyanis az emberiség történetének legfontosabb kulturális és sporteseményét rendezhetjük meg, amely sosem látott fellendülést hozhat az országnak. Újra fellendülhet a turizmus, soha nem látott lökést kaphat egy új sportmozgalom, és megvalósulhat egy régen óhajtott nemzeti összefogás.”

TAPS

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.