Egy amerikai kisváros leszavazta a napelemek építését, mert féltek, hogy túl sok energiát szívnának el a Napból

2015 december 13., vasárnap 17:11
324

A túlzott közösségi aggodalom miatt döntött egy amerikai város vezetése, hogy nemet mondanak napelemek telepítésének lehetőségére. 

A történet meglehetősen furcsa: az észak-karolinai Woodland városában az emberek egy csoportja teljesen kiakadt azon, hogy egy cég napelemeket telepítene a városhoz vezető autóút mellé. A városi tanács gyűlésén egy helyi férfi, akit, hogy még bizarrabb csavart kapjon a történet, Bobby Mannak hívtak, azzal érvelt, hogy a napkollektorok minden energiát elszívnának a Napból, és ez nem tenne jót a helyi vállalkozásoknak. 

AFP / CESAR MANSO

De felszólalt Jane Mann is, aki egykoron természettudományokat tanított a helyi iskolában. Ő attól félt, hogy a nappanelek megakadályoznák a környék növényeit a fotoszintetizálásban. Mint mondta, látott már olyan növényeket, amik napelemek mellett voltak, és mind elszáradtak, mert nekik már nem jutott elég napfény. 

Említette azt is, hogy a környéken sok a rákos megbetegedés, és egyelőre senki nem tudja megmondani, a napenergia nem okoz-e rákot. 

A Strata nevű cég képviselője próbált a találkozón érvelni amellett, hogy szó nincs ilyen negatív hatásokról, és hogy egy napelem nem vonz több napfényt oda, mint amennyi amúgy is jönne. 

De ez nem hatotta meg a városi tanácsot, ami végül leszavazta a javaslatot, egyben napelem-moratóriumot is elfogadtak a jövőre nézve.  (Independent)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt