Betelefonálós csalási botrányba keveredtek a TEK rendőrei

Egy 2010 és 2013 között futó, betelefonálós televíziós nyereményjátékban voltak érintettek a Terrorelhárítási Központ rendőrei, akik azóta már nincsenek a TEK-nél, tájékoztatta a 444-et a Fővárosi Főügyészség. 

Egyéb forrásból származó értesüléseink szerint az ügyészség által meg nem nevezett, országos televíziós csatorna műsorában történt csalás egy vagy több alkalommal, mégpedig úgy, hogy az érintettek ismerték a betelefonálós rendszert kezelő informatikust, aki szólt nekik, hogy mikor kell elindítani a hívást ahhoz, hogy biztosan nyerjenek. Az érintettek betelefonáltak, és csodák csodájára nyertek. 

A főügyészség levelében közölte:

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentésére 2014. decembere óta csalás bűncselekmény miatt folytat nyomozást a Budapesti Nyomozó Ügyészség egy országos TV csatorna 2010-2013. közötti nyeremény-játékával kapcsolatban. Az ügyben a Terror Elhárítási Központ állományába egykoron vezényelt hivatásos rendőrök is érintettek, akiknek a TEK-hez vezénylése már megszűnt – a bűncselekmény nem függött össze szolgálati feladatukkal. Gyanúsított nincs az eljárásban. A nyomozás érdekében a főügyészség további információt nem kíván adni.

Az ügyben a Magyar Nemzet információi szerint tavaly december óta vizsgálódik a Budapesti Nyomozó Ügyészség. A lap múlt csütörtöki cikkében nem nevezte meg a TEK-et, de felvetette, hogy mindez azért érdekes, mert ez a szervezet csak olyan belső elhárítást igénylő ügyekben jár el, amelyekben a rendőrség hivatásos állományban lévő tagjai érintettek. A Budapesti Nyomozó Ügyészség nem ad tájékoztatást a folyó ügyekről, ezeket a feladatokat a Fővárosi Főügyészség végzi helyette. 

A Magyar Nemzet egyébként úgy értesült, hogy az érintett országos csatorna nem más, mint a TV2, de a csatorna kommunikációs menedzsere, Horváth Eszter kérdésünkre közölte, hogy ez nem igaz, és a cáfolatot közzé is tették. Horváth kérte, hogy kérdéseinket írásban küldjük el. Amint a TV2 válasza megérkezik, közöljük.  

A TEK egyelőre nem válaszolt arra vonatkozó kérdéseinkre, hogy hány rendőr érintett az ügyben, és hogy vajon mi lett velük. 

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.