Betelefonálós csalási botrányba keveredtek a TEK rendőrei

bűnügy
2015 december 14., 16:34
comments 174

Egy 2010 és 2013 között futó, betelefonálós televíziós nyereményjátékban voltak érintettek a Terrorelhárítási Központ rendőrei, akik azóta már nincsenek a TEK-nél, tájékoztatta a 444-et a Fővárosi Főügyészség. 

Egyéb forrásból származó értesüléseink szerint az ügyészség által meg nem nevezett, országos televíziós csatorna műsorában történt csalás egy vagy több alkalommal, mégpedig úgy, hogy az érintettek ismerték a betelefonálós rendszert kezelő informatikust, aki szólt nekik, hogy mikor kell elindítani a hívást ahhoz, hogy biztosan nyerjenek. Az érintettek betelefonáltak, és csodák csodájára nyertek. 

A főügyészség levelében közölte:

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentésére 2014. decembere óta csalás bűncselekmény miatt folytat nyomozást a Budapesti Nyomozó Ügyészség egy országos TV csatorna 2010-2013. közötti nyeremény-játékával kapcsolatban. Az ügyben a Terror Elhárítási Központ állományába egykoron vezényelt hivatásos rendőrök is érintettek, akiknek a TEK-hez vezénylése már megszűnt – a bűncselekmény nem függött össze szolgálati feladatukkal. Gyanúsított nincs az eljárásban. A nyomozás érdekében a főügyészség további információt nem kíván adni.

Az ügyben a Magyar Nemzet információi szerint tavaly december óta vizsgálódik a Budapesti Nyomozó Ügyészség. A lap múlt csütörtöki cikkében nem nevezte meg a TEK-et, de felvetette, hogy mindez azért érdekes, mert ez a szervezet csak olyan belső elhárítást igénylő ügyekben jár el, amelyekben a rendőrség hivatásos állományban lévő tagjai érintettek. A Budapesti Nyomozó Ügyészség nem ad tájékoztatást a folyó ügyekről, ezeket a feladatokat a Fővárosi Főügyészség végzi helyette. 

A Magyar Nemzet egyébként úgy értesült, hogy az érintett országos csatorna nem más, mint a TV2, de a csatorna kommunikációs menedzsere, Horváth Eszter kérdésünkre közölte, hogy ez nem igaz, és a cáfolatot közzé is tették. Horváth kérte, hogy kérdéseinket írásban küldjük el. Amint a TV2 válasza megérkezik, közöljük.  

A TEK egyelőre nem válaszolt arra vonatkozó kérdéseinkre, hogy hány rendőr érintett az ügyben, és hogy vajon mi lett velük. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.