Lebukott a nagy Nurofen-svindli Ausztráliában

külföld
2015 december 14., 09:30
comments 168


photo_camera

Több népszerű márkáját volt kénytelen ma visszavonni a Reckitt Benckiser nevű brit gyógyszeripari óriásmulti Ausztráliában, miután lebuktak, hogy csúnyán becsapták a vásárlókat. Egy egész sorozatnyi speciális problémákra való fájdalomcsillapítót árultak ugyanis az alapár majd kétszereséért, hogy az ügyben indult eljárásban kiderüljön: pontosan ugyanazt csomagolták be többféleképpen és az alapgyógyszert adták el másnak hazudva, drágábban. Az aktív hatóanyag az összes esetben ugyanabból volt ugyannyi, vagyis 342 milligram ibuprofen.

A Reckitt Benckiser a döntés után négyféle, kreatívan marketingolt tablettáját lesz kénytelen visszavonni a polcokról. A bíróság arra is kötelezte őket, hogy a következő hetekben weboldalakon és újságcikkekben számoljanak be az esetről.

A cég bejelentette, hogy bár szerintük nem vezették félre a fogyasztókat, eddig is együttműködtek a fogyasztóvédelmi vizsgálattal és tiszteletben fogják tartani a bíróság döntését.

(via guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.