Lebukott a nagy Nurofen-svindli Ausztráliában

külföld
2015 december 14., 9:30
comments 169


photo_camera

Több népszerű márkáját volt kénytelen ma visszavonni a Reckitt Benckiser nevű brit gyógyszeripari óriásmulti Ausztráliában, miután lebuktak, hogy csúnyán becsapták a vásárlókat. Egy egész sorozatnyi speciális problémákra való fájdalomcsillapítót árultak ugyanis az alapár majd kétszereséért, hogy az ügyben indult eljárásban kiderüljön: pontosan ugyanazt csomagolták be többféleképpen és az alapgyógyszert adták el másnak hazudva, drágábban. Az aktív hatóanyag az összes esetben ugyanabból volt ugyannyi, vagyis 342 milligram ibuprofen.

A Reckitt Benckiser a döntés után négyféle, kreatívan marketingolt tablettáját lesz kénytelen visszavonni a polcokról. A bíróság arra is kötelezte őket, hogy a következő hetekben weboldalakon és újságcikkekben számoljanak be az esetről.

A cég bejelentette, hogy bár szerintük nem vezették félre a fogyasztókat, eddig is együttműködtek a fogyasztóvédelmi vizsgálattal és tiszteletben fogják tartani a bíróság döntését.

(via guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt