Vádlott lett Rogán volt jegyzője, Rónaszéki László

bűnügy
2015 december 16., 14:58
comments 168

Vádat emelt az V. kerületi önkormányzat volt jegyzője, Rónaszéki László és két társa ellen a Központi Nyomozó Főügyészség, írja a Magyar Idők.

A lap úgy tudja, egy étterem tulajdonosa kenőpénzzel szerette volna elérni, hogy a belvárosi vendéglátóhely reggel hatig tarthasson nyitva, ehhez jegyzői engedély kellett.

„A tulajdonos ezért hívta fel ismerősét, a vállalkozót, aki azt mondta neki, hogy vannak kapcsolatai, és másfél millió forintért cserébe elintézi az engedélyt. A vád szerint néhány nappal később már a jegyző is tudott a dologról, nem sokkal később pedig szabad utat adtak az éjszakai nyitvatartáshoz”

- írja a Magyar Idők.

A lebukásukhoz az vezetett, hogy a rendőrség már lehallgatta Rónaszéki telefonját egy másik ügyben.

Rónaszéki László jegyzősége idején már Rgán Antal volt a polgármester.

Rogán Antal még januárban azt mondta, az V. kerületi önkormányzatot az ingatlanügyek miatt érő vádak nem köthetők Rónaszékihez, aki ellen nem ingatlanügyben, hanem engedélyezési eljárással kapcsolatos ügyben indított eljárást az ügyészség.

Szerdán az V. kerületi önkormányzat az MTI-vel közölte:

„Nem a polgármester gyakorolta a munkáltatói jogokat Rónaszéki László volt jegyző felett. (...) A polgármesternek nem volt utasítási jogköre az olyan hatósági ügyekben, amiket a lezárult vizsgálat érint. Rónaszéki Lászlót a volt polgármester még 2013-ban, bizalomvesztés miatt leváltotta”

Juhász Péter Rogán Antal V. kerületi kihívója ennek ellenére így reagált a hírre: 

„Mindenből pénzt csináltak Rogán alatt a belvárosban, még a hatósági engedélyekből is. (...) Ez lesz a sorsa minden bűnözőnek, ezért kell dolgozni nekem is, neked is.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt