A kormány felmondta az összes előfizetői szerződését a Telekommal

politika
2015 december 17., 12:10
comments 2164

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Timotheus Höttges, a Deutsche Telekom AG vezérigazgatója még 2013-ban.  MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A kormány utasította az összes minisztériumot és minisztériumi háttérintézményt, hogy mondják fel szerződéseiket a Magyar Telekommal - közölte Kovács Zoltán kormányszóvivő csütörtökön az MTI-vel.

"A kormány megdöbbenéssel értesült a Telekom lépéséről, amely meggyőződésünk szerint mind a magyar alkotmány szellemével, mind pedig betűjével ellentétes" 

- közölte a szóvivő.

"Elképzelhető, hogy ez Németországban lehetséges, de mi elfogadhatatlannak tartjuk, hogy ma Magyarországon bárkit véleménye és nézetei miatt ilyen formában diszkriminálni lehessen"

- mondta Kovács, aki szerint "van olyan minisztérium, ahol 103 ilyen szerződés felmondását már megindították, egyébként pedig folyik a felmérése, hogy pontosan mennyi szerződés van a tárcáknál és háttérintézményeiknél".

A kormány eredeti közleményében még minden szerződésről volt szó, később úgy pontosítottak

csak a mobilinternetes előfizetésekről van szó.

A Telekomot váratlanul érte

A Magyar Telekom kommunikációs igazgatóságán azt mondták, hogy egyelőre nem reagálnak, de hamarosan közleménnyel jelentkeznek.

A Telekom szerdán jelentette be, hogy szerződést bontanak Kovács Ákossal, mert, közleményük szövege szerint:

„[...] cégünk nem tartja összeegyeztethetőnek az előadóművész egy televíziós csatornán adott interjújában elhangzottak szellemiségét csoportunk hitvallásával és értékrendjével.”

Információink szerint a Magyar Telekomot váratlanul érte a kormány döntése, és nem volt előzménye annak, hogy a kormány kivonulna bármilyen megállapodásból. Erről bővebben itt olvashat.

Ahogy azt már bizonyára mindenki tudja, Ákos az Echo tévén többek között arról beszélt, „a nőknek nem az a dolguk, hogy ugyanannyi pénzt keressenek, mint a férfiak”.

Nemrég még teljes volt a béke

"A Telekom Magyarországon és Magyarországért való hosszú távú elkötelezettségének további megerősítési érdekében a kölcsönös bizalmon és kiszámíthatóságon alapuló párbeszéd biztosítása"

Ezekkel a szavakkal írta le a magyar kormány 10 hónappal ezelőtt, 2014 februárjában, hogy miért köt kiemelt partnerségi megállapodást a Magyar Telekommal.

Bár elsőre nem volt egyértelmű, hogy a kormány döntésre mire vonatkozik, Kovács Zoltán az Indexnek azt mondta, a tavaly kötött partnerségi megállapodását ez nem érinti. Pedig a flottaszerződések sokkal kevesebb pénzről szólnak, mint a stratégiai megállapodás mögött lévő hálózatfejlesztés, ami százmilliárdos tétel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.