Több mint százszor (!) lopott tízmilliót készpénzben az egyik Quaestor-gyanúsított

2015 december 17., csütörtök 16:34
126

Egy MSZP-s képviselő, Tóth Bertalan kérdezte a parlamentben Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy konkrétan hányszor és mennyi pénzt lopott az a Quaestor-vezető, aki egy korábbi válasza szerint rendszeresen fosztogatta a csaló cégcsoport vagyonát.

A fénykép csak illusztráció, forrás: Police.hu. Egyébként is ez csak kb. félmillió forint, ennél hússzor többet vitt el százszor a szóban forgó quaestoros felsővezető.

A válasz:

"az ügyben érintett egyik terhelt a megalapozott gyanú szerint a cégcsoport egyik cégének a vagyonából közel hat és fél év alatt, több mint száz alkalommal, 1 milliárd Ft-ot meghaladó összegben tulajdonított el készpénzt, alkalmanként átlagosan tízmillió Ft-os nagyságrendben."

Tehát 2008-2009 környékén kezdhette a fosztogatást, amit onnantól kezdve havonta kétszer megjátszott. Egy másik vezető pedig hamis bizonylatok kiállításával segített neki.

Polt hozzáfűzte, hogy

"a terheltek terhére megállapítható pontos, részletes tényállás a vádemelés során kerül kialakításra."

Nem is rossz! Már csak azt kéne megtudni, hogy a köddé vált vagyon maradék 99 százaléka hova tűnt, már a hozamok kifizetésén túl.

(Parlament.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt