Kivégeztek két elítéltet Japánban

külföld
2015 december 18., 06:55
comments 142

Két gyilkosságért halálra ítélt férfit akasztottak fel pénteken Japánban. Az egyik kivégzett egy 63 éves férfi volt, akit azért ítéltek halálra, mert 2009-ben a Tokió melletti Kavaszakiban megölte lakása bérbeadóját, illetve az ő testvérét és feleségét. A másik kivégzett egy 39 éves férfi volt, aki 2006-ban megölt egy hivatalnokot és az ő 24 éves lányát.

Japán az Egyesült Államok mellett a másik olyan fejlett, nyugati típusú demokrácia, amelyben van halálbüntetés. A szigetországban a kivégzéseket akasztással hajtják végre. Bár emberi jogi szervezetek és az európai államok többször felszólították Tokiót a halálbüntetés eltörlésére, bíráltak az ítélet-végrehajtás módját, de az ország lakosságának túlnyomó többsége, több mint négyötöde támogatja a nagyon súlyos bűncselekményekkel elítéltek kivégzését. (MTI)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.