Kitiltották a karácsonyfákat a tádzsik iskolákból

Tádzsikisztánban az ünnepekre való tekintettel komoly szigorításokat vezettek be: Az oktatási minisztérium rendeletében az iskolákban és egyetemeken megtiltották a újévi tűzijátékok használatát, az ünnepi kajákat, az ajándékozást, az ünnepi pénzgyűjtést és a karácsonyfákat is.

Az ország vezetésének nem most lett elege az ünnepből, 2013-ben már a Télapót is kitiltották a tévéből. Mikor 2011-ben egy újévi ünnepségen valaki halálra késelt egy Télapónak öltözött embert, az áldozat családja vallási indítékra gyanakodott, de a rendőrség minden ilyen feltételezést tagadott. Szerintük a 3 támadó egyszerűen csak részeg volt.

A muszlim többségű, de alapvetően szekuláris posztszovjet államban nincsenek oda a külföldről érkező szokásokért: 2013-ban és 2014-ben több vámpírt és zombit is letartóztattak, mert a kormány utasította a rendőrséget, hogy számolják fel a Haloween bulikat. (Guardian)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.