15 év börtönre ítélték egy 18 év alatti lány megerőszakolása miatt, de az elnök kegyelmet adott neki, és kinevezte a nők elleni erőszak nagykövetének

Clifford Dimbát 15 év börtönre ítélték, mert megerőszakolt egy 18 év alatti lányt. A férfi General Kanene néven ismert popzenész Zambiában. Büntetéséből csak egy évet ült le, mert a börtönben írt egy dalt Edgar Lungu elnöknek, ami annyira megtetszett az afrikai ország vezetőjének, hogy kegyelmet adott a férfinak.

Sőt, a szexuális bűnözőt szabadon bocsájtása után kinevezték a nők elleni erőszak nagykövetének.

Ez persze lehetne valami erős történet arról, hogy megváltozott a börtönben, hogy ő tudja igazán, milyen borzalmas dolog a nemi és a nők elleni erőszak, és ezért lett pont ő az ügy képviselője az országban.

De nem ez a magyarázat, illetve nincs magyarázat.

Viszont a BuzzFeed szerint a férfi szabadon bocsájtása után 4 nappal összeverte egyik feleségét, mert az nem volt hajlandó lefeküdni vele. Néhány hónappal később egy másik nőt vert meg, azt azzal indokolta, hogy prostituált volt, szóval megérdemelte.

Az ENSZ most arra kéri a zambiai elnököt, hogy vonja vissza Dimba nagyköveti kinevezését.

Nem tudni mi lesz, a zenész ugyanis éppen új számot ír az elnöknek. Egy korábbi dalában egyébként azt fejtegeti, hogy a gyerekekkel létesített szexuális kapcsolat nem bűncselekmény.

Itt az egyik korábbi száma:


Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.