És ami jobb befektetés mint az arany: a Lego

gazdaság
2015 december 24., 16:30
comments 80

A Telegraph készített elemzést a gyűjteményi Legók kereskedéséről és meglepő következtetésre jutott: 

jobb a műanyag kockák hozama, mint az aranyé. 

Míg az arany éves átlagos hozama 4,1 százalék, addig a Legoé 12 százalék. A gyűjtők közt a legkeresettebbek, és a legdrágábbal a Star Wars-játékok: anno Halálcsillag 249 fontba került, most 1524 fontot ér. De a legjobb befektetések közt van a Taj Mahal és VW Bogár is. Nem csak a régi darabok mennek: egy 2007-es „Cafe Corner” eredetileg 90 fontba fájt, most már 2096-ot kérnek érte. 

photo_camera

Persze ezek az árak az érintetlen, hiánytalan, ki nem nyitott dobozokra vonatkoznak. A Telegraphnak nyilatkozó bankár szerint azért senki ne rohanjon a gép elé, és kezdje az összes megtakarítását Legóba ölni: az egyes darabok árai nagyon divatszerűen mennek fel vagy le. Lehet, hogy ma a Star Wars megy, de az is lehet, hogy egy év múlva már senkit sem érdekelni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.