A magyar kormánynak üzent az Anonymous

üzenet
2015 december 26., 07:12
comments 661

Magyarországnak és kormányának küldött videóüzenetet a Youtube-on az Anonymous hackercsoport. Azt mondják, hogy régóta figyelik az itteni történéseket, és nem tetszik nekik, hogy a kormány diktatúrává változtatta az országot.

A folyamat szerintük azzal kezdődött, hogy cenzúrázni kezdték azokat az újságírókat, akik kritizálták a Fideszt, majd olyan törvénnyekkel folytatódott, amik például nem engedték szavazni az állampolgárokat előzetes regisztráció nélkül. Utóbbi nem igaz - volt ugyan ilyen terv, de törvény sose lett belőle.

Szerintük az ország "önjelölt királya" 175 kilométer hosszú kerítést emelt a déli határra, hogy megvédje az országot az "illegális bevándorlóktól" - jobbanmondva, hogy kívül tartsa a menekülteket Magyarországon.

Azt is Orbán Viktor fejére olvassák, hogy provokálja a melegek közösségét, a cigányokat és más kisebbségeket, az országot vezető korrupt bűnözők pedig szándékosan roncsolják Magyarország kapcsolatait az unióval és más országokkal.

"Minden magyar állampolgár kötelessége, hogy megmutassa ezeknek a tudatlan bűnözőknek, hogy nem kérnek az ország további terrorizálásából" - mondja az ismert eltorzított hangján a Guy Fawkes-maszk mögötti figura, aki felhívja a figyelmet arra is, hogy sejtjeik minden közösségben ott vannak.

Anonymous ezek után figyelmezteti Orbánt és pártját, hogy ezennel háborút hirdet ellenük, ami addig tart majd, míg radikális változások nem történnek Magyarországon.

UPDATE 10:31

Ezt a videót két Anonymus-os Youtube csatornán is megtaláltuk, az egyiknek 100-nál alig több, a másiknak 1000 feletti feliratkozója van. Viszont nincs kint az Anonymus legnagyobb Youtube csatornáján és a "fő" Twitterükön sem.

Az Anonymus persze nem úgy működik, mint egy nagy multicég, tehát nincs egy marketingosztály, aki az előre kicsiszolt tartalmakat pakolja a "hivatalos" csatornáknak - mégiscsak egy törvényen kívüli csoportról van szó. Egy ilyen üzenet tehát nem érdektelen, de valószínűleg nem is jelenti, hogy mától a világ összes hackere a magyar kormány ellen fog dolgozni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.