Egyre többen nevezik el a gyerekeiket Instagram-filterekről

INTERNET
2015 december 28., 15:11

Amerikai adatok szerint egyre több szülő dönt úgy, hogy gyerekének a

Ludwig, Juno, Amaro, Lux, Kelvin, Reyes vagy a Valencia

nevet adja.

Ez még önmagában nem is akkora gond, hiszen mindegyik egészen szép név, viszont 2015-ben annyival több gyereket neveztek így, mint 2014-ben, és annyira együtt mozog ezeknek a neveknek a népszerűsége, hogy valószínűsíthetően valamilyen külön trend mozgatja őket. Ilyen nevű szűrők vannak az Instagramon is, tehát valószínűleg nem azért lett hirtelen több Ludwig az Egyesült Államokban, mert megnőtt Beethoven népszerűsége, hanem a fotóalkalmazás miatt. (Jó, a Lux nem filter, de az is eszköz az Instagramon,)

A BabyCenter nevű weblap adatai szerint a Ludwig 42 százalékkal lett népszerűbb 2015-ben, mint tavaly, a Juno 30-cal, az Amaro 26-tal, a Lux pedig brutális 75 százalékkal erősödött. Van egyébként egy másik híres Lux is, Lux Interior volt ugyanis a Cramps énekesének művészneve, de sajnos a Cramps albumeladásai nem nőttek idén, tehát itt is az Insta lehet az indíték.

A Fusion szerint az Instagram szűrők mellett népszerűek voltak idén a királyi méltóságok és a Harry Potter szereplőinek nevei is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.