Gomba nőtt a 27-es buszon

Tbg
2015 december 29., kedd 10:44
176

Olvasónk, Viktor küldte ezeket a képeket, az alábbi szöveggel:„Az imént utaztam a budapesti 27-es buszon, és érdekes jelenségre lettem figyelmes (azon kívül, hogy az utolsó üléssor alatt szivárog a füst): A busz padlóján az illesztés között egy szép gombatenyészet talalható. A képeket csatolom, gondoltam érdekes lehet, mert ez már tényleg felháborító”

- írta.

Azt nem tudjuk, pontosan, hogy a füst vagy a gomba háborította fel ennyire utas-olvasónkat, mindenesetre a füst egészen biztos borzasztó lehetett.

A gomba szerepéről azonban megoszlanak a vélemények: egyáltalán nem tűnik hülyeségnek az ötlet, hogy a budapesti buszokat mozgó üvegházzá átalakítván egyszerre szolgálnák ki városi utasok és természetbarátok igényeit.

Másfelől a gomba köztudottan a lebontásban jeleskedik, lehet, hogy a BKV már elkezdte ennek a busznak a lassú kivonását a forgalomból: gombával zabáltatja fel a padlózatot.

Igyekszünk kideríteni, pontosan melyik buszról lehetett szó. A gomba növekedési idejéből kiindulva valószínű, hogy egy pár napja nem takaríthattak a buszon, a kosz és a párás idő pedig remek lehetőség a gombáknak.

UPDATE: Hát persze hogy egy Ikarus 405-ös volt, a négy közlekedő jármű közül valamelyik (tippem szerint a BPI-395-ös rendszámú). 

Nem ez az első eset, hogy gombát találtak magyarországi buszon: ezen a távolsági járaton egy laskára figyeltek fel az utasok.