Gomba nőtt a 27-es buszon

Tbg
természet
2015 december 29., 11:44
comments 170

Olvasónk, Viktor küldte ezeket a képeket, az alábbi szöveggel:

photo_camera

„Az imént utaztam a budapesti 27-es buszon, és érdekes jelenségre lettem figyelmes (azon kívül, hogy az utolsó üléssor alatt szivárog a füst): A busz padlóján az illesztés között egy szép gombatenyészet talalható. A képeket csatolom, gondoltam érdekes lehet, mert ez már tényleg felháborító”

- írta.

Azt nem tudjuk, pontosan, hogy a füst vagy a gomba háborította fel ennyire utas-olvasónkat, mindenesetre a füst egészen biztos borzasztó lehetett.

A gomba szerepéről azonban megoszlanak a vélemények: egyáltalán nem tűnik hülyeségnek az ötlet, hogy a budapesti buszokat mozgó üvegházzá átalakítván egyszerre szolgálnák ki városi utasok és természetbarátok igényeit.

Másfelől a gomba köztudottan a lebontásban jeleskedik, lehet, hogy a BKV már elkezdte ennek a busznak a lassú kivonását a forgalomból: gombával zabáltatja fel a padlózatot.

Igyekszünk kideríteni, pontosan melyik buszról lehetett szó. A gomba növekedési idejéből kiindulva valószínű, hogy egy pár napja nem takaríthattak a buszon, a kosz és a párás idő pedig remek lehetőség a gombáknak.

UPDATE: Hát persze hogy egy Ikarus 405-ös volt, a négy közlekedő jármű közül valamelyik (tippem szerint a BPI-395-ös rendszámú). 

Nem ez az első eset, hogy gombát találtak magyarországi buszon: ezen a távolsági járaton egy laskára figyeltek fel az utasok. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.