Lángokban áll egy 63 emeletes dubaji luxushotel

külföld
2015 december 31., 18:27
comments 348

Update: a lángokat megfékezték, folytatódik az ünnep. Az emírség kormánya szerint tizennégyen könnyebb sérülést szenvedtek, egy személy közepesen súlyosan sebesült meg, egy másik pedig szívinfarktust kapott, de nem halt meg.

Hatalmas tűz ütött ki egy 63 emeletes dubaji luxusszállodában, az Address Downtown Hotelben, nem messze a világ legmagasabb felhőkarcolójától, a Burdzs Kalifától.

photo_camera Gif: Gawker via Twitter

A 300 méteres épülethez, aminek kb. 20 emeletét lepte el a tűz, nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók.

A szálloda még azelőtt kapott lángra, hogy a Burdzs Kalifánál beindították volna a szilveszteri tűzijátékot.

Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a tüzet. Áldozatokról nem érkeztek jelentések, és állítólag csak kívülről égett az épület, belül hamar megfékezték a tüzet.

Az Al Arabiya TV szerint mindennek ellenére megtartják az újévi tűzijátékot.

Ez a második nagy tűz Dubajban 2015-ben. Februárban a 79 emeletes, 336 méter magas Torch Tower, a világ legmagasabb lakóépülete gyulladt ki(BBC, RT, Gawker, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.