Orbán milliárdos jóbarátja vette meg a Kopaszi-gátat

gazdaság
2016 január 02., 18:30
comments 459

Garancsi István – Orbán Viktor jóbarátja, Videoton FC-tulajdonos, MET-érdekelt – érdekeltségébe tartozó Market Asset Management Kft., valamint a River Dunainvest Kft. veszik meg a Kopaszi-gátat. Az 56 hektáros földterület eddig három portugál cég, a Mota-Engil, a Finibanco és az Estia tulajdonában volt.

A parkot "változatlan feltételekkel" üzemeltetik majd tovább, de "az eddig használaton kívüli területeken pedig lakó- és irodaövezet kialakítását tervezik", áll a közleményben. Ez utóbbi célra a Market külön céget hozott létre, Property Market Kft. néven.

A Property Market vezetője, Árendás Gergely szerint Dél-Buda most nagyon keresett a lakás- és irodakeresők között, és az "új, multifunkcionális városnegyed" nagyon jól bekapcsolódik majd Budapest "vérkeringésébe".

Sokan arra számítanak most, hogy a kormány legújabb programja, amiben jómódú, sokgyerekes családok (új)lakásvásárlását fogják 10 millió és még 10 millió forinttal megtámogatni, jelentősen növeli majd a keresletet az új építésű lakások iránt.

photo_camera

Mindezt egyébként azzal a címmel hozta le az állami hírügynökség, hogy "Újra hazai tulajdonba került a Kopaszi-gát".

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.