Orbán milliárdos jóbarátja vette meg a Kopaszi-gátat

2016 január 2., szombat 18:30
462

Garancsi István – Orbán Viktor jóbarátja, Videoton FC-tulajdonos, MET-érdekelt – érdekeltségébe tartozó Market Asset Management Kft., valamint a River Dunainvest Kft. veszik meg a Kopaszi-gátat. Az 56 hektáros földterület eddig három portugál cég, a Mota-Engil, a Finibanco és az Estia tulajdonában volt.

A parkot "változatlan feltételekkel" üzemeltetik majd tovább, de "az eddig használaton kívüli területeken pedig lakó- és irodaövezet kialakítását tervezik", áll a közleményben. Ez utóbbi célra a Market külön céget hozott létre, Property Market Kft. néven.

A Property Market vezetője, Árendás Gergely szerint Dél-Buda most nagyon keresett a lakás- és irodakeresők között, és az "új, multifunkcionális városnegyed" nagyon jól bekapcsolódik majd Budapest "vérkeringésébe".

Sokan arra számítanak most, hogy a kormány legújabb programja, amiben jómódú, sokgyerekes családok (új)lakásvásárlását fogják 10 millió és még 10 millió forinttal megtámogatni, jelentősen növeli majd a keresletet az új építésű lakások iránt.Mindezt egyébként azzal a címmel hozta le az állami hírügynökség, hogy "Újra hazai tulajdonba került a Kopaszi-gát".

(MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt