Árad a Mississippi

külföld
2016 január 03., 06:18
comments 11

Egyre nagyobb területeket áraszt el Illinois és Missouri államokban a megáradt Mississippi, aminek eddig tucatnyi gátja szakadt át.

Az amerikai katasztrófavédelem, a FEMA tájékoztatása szerint a folyamatosan emelkedő folyónak úgy megnőtt a vízhozama, hogy már a Niagara vízeséshez hasonló sebességgel zubog.

Barack Obama január 2-án Missouri egész területét katasztrófa sújtotta területnek minősítette rendeletében, vagyis ott már szövetségi forrásokból fedezik a védekezés és az újjáépítés költségeit.

Az áradás most már az alsó folyást fenyegeti, hamarosan a tennessee-i Memphist is eléri. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.