Egy ábrán a magyar munkaügyi csoda

érdekes adat
2016 január 05., 10:17
comments 187

Kijöttek a KSH legújabb számai a magyar foglalkoztatottságról, amelyek ismét csodálatosak, bár azért az rögtön látszik, hogy a foglalkoztatottság ugyan 117 ezerrel volt magasabb az egy évvel korábbinál, de ebből 50 ezer volt csak a "rendes" bővülés, 67 ezer pedig a külföldön dolgozók és a közmunkások számának növekedése.

A helyzetet talán ez az ábra foglalja össze a legjobban:

Forrás: itt és itt.
photo_camera A grafikon a közmunkások és a regisztrált munkanélküliek együttes számát mutatja. A piros sáv, azaz a munkanélküliek száma a felére olvadt, de jól látható, hogy csökkenést kompenzálta a fekte sáv, azaz a közmunkások számának növekedése. (Forrás: KSH, itt és itt.)

Azaz úgy csökkent a munkanélküliség félmillióról háromszázezer alá, hogy valójában, a közmunkás statisztikai kozmetikázás nélkül maradt félmillió.

(KSH)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.