Egy ábrán a magyar munkaügyi csoda

érdekes adat
2016 január 5., 10:17
comments 189

Kijöttek a KSH legújabb számai a magyar foglalkoztatottságról, amelyek ismét csodálatosak, bár azért az rögtön látszik, hogy a foglalkoztatottság ugyan 117 ezerrel volt magasabb az egy évvel korábbinál, de ebből 50 ezer volt csak a "rendes" bővülés, 67 ezer pedig a külföldön dolgozók és a közmunkások számának növekedése.

A helyzetet talán ez az ábra foglalja össze a legjobban:

photo_camera A grafikon a közmunkások és a regisztrált munkanélküliek együttes számát mutatja. A piros sáv, azaz a munkanélküliek száma a felére olvadt, de jól látható, hogy csökkenést kompenzálta a fekte sáv, azaz a közmunkások számának növekedése. (Forrás: KSH, itt és itt.)

Azaz úgy csökkent a munkanélküliség félmillióról háromszázezer alá, hogy valójában, a közmunkás statisztikai kozmetikázás nélkül maradt félmillió.

(KSH)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt