Kétszer is járt Magyarországon Salah Abdeslam

Terrorizmus
2016 január 05., 19:09
comments 362

Kétszer is járhatott Magyarországon szeptemberben Salah Abdeslam, a november 13-i párizsi terrortámadások egyetlen életben maradt feltételezett elkövetője a francia BFM TV szerint.

Franciaország legnézettebb hírtelevíziójának értesülései szerint Abdeslam 2015. szeptember 8-án Brüsszelben a Rent A Car ügynökségnél bérelt autót, majd Németországon és Ausztrián éjjel áthajtva, másnap 11 óra 39 perckor parkolt le a budapesti Baross utcában (valószínűleg inkább a Baross téren), a Keleti pályaudvar közelében. Majd háromnegyed órával később a Mercedes visszaindult Belgiumba.

Aztán szeptember 17-én egy bérelt Audi A6-ossal tért vissza Budapestre, szintén Németországon és Ausztrián át. Két órát parkolt ugyancsak a pályaudvar közelében.

A BFM TV emlékeztetett, hogy párizsi terrortámadás ügyében szintén körözött Samir Bouzidot és Soufiane Kayalt az első útja során Abdeslammal együtt igazoltatták Ausztriában. Kitért arra is, hogy Abdelhamid Abaoud (a támadások főszervezője) az unokahúgának azzal dicsekedett el, hogy a menekülthullámmal tért vissza titokban Európába. 

Salah Abdeslamot a hatóságok még mindig keresik. Feltételezhetően a párizsi merényletek után sikerült Szíriába szöknie. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.