Kétszer is járt Magyarországon Salah Abdeslam

Kétszer is járhatott Magyarországon szeptemberben Salah Abdeslam, a november 13-i párizsi terrortámadások egyetlen életben maradt feltételezett elkövetője a francia BFM TV szerint.

Franciaország legnézettebb hírtelevíziójának értesülései szerint Abdeslam 2015. szeptember 8-án Brüsszelben a Rent A Car ügynökségnél bérelt autót, majd Németországon és Ausztrián éjjel áthajtva, másnap 11 óra 39 perckor parkolt le a budapesti Baross utcában (valószínűleg inkább a Baross téren), a Keleti pályaudvar közelében. Majd háromnegyed órával később a Mercedes visszaindult Belgiumba.

Aztán szeptember 17-én egy bérelt Audi A6-ossal tért vissza Budapestre, szintén Németországon és Ausztrián át. Két órát parkolt ugyancsak a pályaudvar közelében.

A BFM TV emlékeztetett, hogy párizsi terrortámadás ügyében szintén körözött Samir Bouzidot és Soufiane Kayalt az első útja során Abdeslammal együtt igazoltatták Ausztriában. Kitért arra is, hogy Abdelhamid Abaoud (a támadások főszervezője) az unokahúgának azzal dicsekedett el, hogy a menekülthullámmal tért vissza titokban Európába. 

Salah Abdeslamot a hatóságok még mindig keresik. Feltételezhetően a párizsi merényletek után sikerült Szíriába szöknie. (MTI)