Emma Watson feminista olvasóklubot indít

politika
2016 január 08., 07:50
comments 223

A színésznő és az ENSZ női jogokért és egyenjogúságért küzdő nagykövete Facebook-oldalán jelentette be új projektjét. Mint mondta, az utóbbi időben rengeteg nagyszerű könyvet és esszét olvasott a témában: vicces, inspiráló, szomorú, gondolatébresztő és bátorító szövegek voltak ezek, és most úgy döntött, meg akarja osztani őket mindenkivel, többek között azért, hogy tanulhasson a reakciókból is. 

(JUSTIN TALLIS / AFP)
photo_camera (JUSTIN TALLIS / AFP)

Havi egy könyvet fog ajánlani ezért a klub tagjainak, amit aztán a hónap utolsó hetében közös online munkával kitárgyalhatnak. 

Watson létre is hozott egy profilt a Goodreads oldalán, ahol máris rengeteg topik nyílt különféle feminista témakörökben, pedig az első könyv még ki sem lett jelölve. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.