Meghalt David Bowie

A SkyNews az énekes szóvivőjétől tudja, hogy a 69 éves zenész hétfő hajnalban hunyt el rákban, ami ellen a család közleménye szerint 18 hónapja küzdött. 

A hírt Bowie fia, a filmrendező Duncan Jones is megerősítette. 

Bowie 29-ik lemeze, a Blackstar pénteken jelent meg. A címadódalhoz készült klipet már több mint hatmillióan nézték meg. Bowie utoljára 2006-ban állt színpadra, akkor egy New York-i jótékonysági rendezvényen zenélt. 

Utolsó klipje a Lazarus című dalhoz készült.

A zenész David Robert Jones néven született 1947 január nyolcadikán. Első nagy sikere a Space Oddity dala volt, amivel a brit kislemezlista 5. helyéig kapaszkodott 1969 őszén. Három évvel később, 1972-ben a Ziggy Stardust and the Spiders from Mars című albummal vált igazi sztárrá. Az Egyesült Államokat 1975-ben hódította meg a Lennonnal közösen írt Fame című dallal. 1983-ban alkotta meg a legsikeresebb lemezét, a Let's Dance-t. Címadó dala volt Bowie első szerzeménye, ami a brit és az amerikai listákat is egyaránt vezette. 1996-ban lett tagja a Rock and Roll Hall of Fame-nek. A VH1 a valaha élt 100 legnagyobb rockzenész listáján a hetedik helyen szerepel. 

Összesen 25 albumot adott ki és több filmben is szerepelt David Bowie. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.