Polt Péter tutibiztos benne, hogy Tarsoly Csaba nem fizetett le senkit

gazdaság
2016 január 11., 14:47
comments 269

A parlamenti kérdésre válaszolt a Quaestor ügyében a legfőbb ügyész, Polt Péter, miután három hete megosztotta a világgal, hogy a Quaestor egyik vezetője több mint százszor vett fel a cégcsoport házipénztárából tízmillió forintos nagyságrendű összeget. Most újabb kérdésékre válaszolt. Ezekből kiderült, hogy az ügyészség szerint

szó sincs korrupcióról, 

Tarsoly nem adott másoknak jogosulatlan előnyt, és nyilván nem is fizetett le senkit, hiszen "korrupciós bűncselekmény megalapozott gyanúja nem vált megállapíthatóvá", továbbá

szó sincs bennfentes információval visszaélésről,

és ugyan "keletkeztek eredménytelen vagyonmentési kísérletre utaló információk" – itt vélhetően arra utal a főügyész, hogy a Quaestor fő cégét eladták egy Orgován Béla nevű illetőnek –, de azok alapján

a vagyonmentés kapcsán sem lehet bűncselekményről beszélni.

Az, hogy az ügyészség nem talált bennfenteskedésre utaló jeleket, nem lepheti meg azokat, akik követik az ügyet, hiszen Ibolya Tibor fővárosi főügyész már akkor azt mondta, hogy nem fognak bennfenteskedésre utaló jeleket találni, amikor még gyakorlatilag meg sem kezdődött a nyomozás (itt nézheti meg ezt a részt).

A százszor felvett tízmilliót pedig azért nem láthatták a hatóságok, mert nem a pénzintézetnél vezetett számláról, hanem a cég – a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. – házipénztárából vették fel a vezetők.

A nyomozás érdemben befejeződött egyébként Polt szerint, már a gyanúsítottakkal ismertetik a nyomozati iratokat. A "pontos és részletes" tényállás megállapítása viszont még nem történt meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.