Megint puszizkodtál, te gyilkos?!?

Az ember még úgyis kismillió útmutatót talál a neten a tökéletes kézfogásról, ha nem is keresi. Ez az alapvetően fehér európai szokás egyre inkább meghódítja a világot. Az európai kultúra ehhez fogható hozzájárulása a világtörténelemhez talán csak az volt, amikor mindenféle európai vírusokkal szennyezett takarókat ajándékoztak az indiánoknak.

A kézfogás gusztustalan szokás!

Az amerikai járványügyi központ, a CDC becslése szerint

a fertőző betegségek 80 százaléka érintéssel terjed.

Mit csinálunk kézfogáskor? Érintünk.

És minden ilyen érintéssel baktériumok és vírusok tízmillióit kenjük egymásra.

Ennél már az is jobb lenne, ha öklözéssel üdvözölnénk egymást, mint a hülyegyerek rapperek!

Különben is, a barátságos és tiszteletbeli gesztusnak gondolt kézfogás eredendően nem kedves, hanem gyanakvó üdvözlési formaként terjedt el:

a rómaiak így ellenőrizték, hogy rég nem látott ismerősük nem rejteget-e egy tőrt az ingujjában, hogy aztán váratlanul hátba döfje őket.

De az európaiak képesek voltak továbblépni a tömegpusztító üdvözlési formák feltalálásában. A csak Európában népszerű puszizkodás, ha lehet, még a kézfogásnál is gyilkosabb, mert bár az arcunkon kicsit kevesebb a vírus és baktérium, viszont a puszizkodással közvetlenül a másik szájába juttatjuk ezeket. (Via Ozy)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.