Megint puszizkodtál, te gyilkos?!?

tudomány
2016 január 13., 13:29
comments 198

Az ember még úgyis kismillió útmutatót talál a neten a tökéletes kézfogásról, ha nem is keresi. Ez az alapvetően fehér európai szokás egyre inkább meghódítja a világot. Az európai kultúra ehhez fogható hozzájárulása a világtörténelemhez talán csak az volt, amikor mindenféle európai vírusokkal szennyezett takarókat ajándékoztak az indiánoknak.

A kézfogás gusztustalan szokás!

Az amerikai járványügyi központ, a CDC becslése szerint

a fertőző betegségek 80 százaléka érintéssel terjed.

Mit csinálunk kézfogáskor? Érintünk.

És minden ilyen érintéssel baktériumok és vírusok tízmillióit kenjük egymásra.

Ennél már az is jobb lenne, ha öklözéssel üdvözölnénk egymást, mint a hülyegyerek rapperek!

Különben is, a barátságos és tiszteletbeli gesztusnak gondolt kézfogás eredendően nem kedves, hanem gyanakvó üdvözlési formaként terjedt el:

a rómaiak így ellenőrizték, hogy rég nem látott ismerősük nem rejteget-e egy tőrt az ingujjában, hogy aztán váratlanul hátba döfje őket.

De az európaiak képesek voltak továbblépni a tömegpusztító üdvözlési formák feltalálásában. A csak Európában népszerű puszizkodás, ha lehet, még a kézfogásnál is gyilkosabb, mert bár az arcunkon kicsit kevesebb a vírus és baktérium, viszont a puszizkodással közvetlenül a másik szájába juttatjuk ezeket. (Via Ozy)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.